Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a mai castigat un recurs, actionarii mai au de asteptat actiunile gratuite

SIF Transilvania a mai castigat un recurs, actionarii mai au de asteptat actiunile gratuite

Click pentru imaginea marita

07.09.2007, 17:52 19

Tribunalul Brasov a admis miercuri in parte recursul inaintat de SIF Transilvania (SIF3) la decizia de suspendare a majorarii de capital derulata de societate si a dispus suspendarea respectivei majorari pana la pronuntarea instantei pe fondul cererii de anulare a majorarii de capital.
Actionarii SIF Transilvania vor mai avea insa de asteptat pana ce vor putea vinde actiunile primite in cadrul majorarii de capital, pana ce toate procesele legate de aceasta operatiune se vor incheia cu sentinte definitive si irevocabile. Tribunalul Brasov a respins pe 3 iulie cererea Cocor de anulare a majorarii de capital de la SIF Transilvania, astfel ca reprezentantii SIF considera ca nu mai exista temei legal pentru suspendarea executarii majorarii de capital.
Initial, instanta hotarase pe 27 iunie suspendarea majorarii de capital pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile privind cererea de anulare a aceleiasi majorari de capital, decizie la care SIF Transilvania a facut apel. Dupa ce instanta a respins pe 3 iulie cererea Cocor de anulare a majorarii de capital de la SIF Transilvania, Cocor ar fi trebuit sa faca recurs in termen de 15 zile. Pe 28 iulie, SIF Transilvania a anuntat ca sentinta a ramas irevocabila, nefiind atacata la timp de catre Cocor, in timp ce reprezentantii Cocor au aratat pe 2 august ca Tribunalul Brasov a receptat apelul formulat de companie.
Intre timp, Daniel Stoica, un alt actionar al SIF Transilvania, a atacat la randul sau in justitie hotararea adunarii generale a actionarilor din 27 aprilie de majorare a capitalului social, primul termen in acest nou proces fiind stabilit pentru data de 1 octombrie. Stoica este administrator al Cocor Turism, societate controlata de Cocor Bucuresti.
Actionarii SIF Transilvania au adoptat la 27 aprilie o hotarare privind majorarea capitalului social prin incorporarea profitului net de anul trecut si distribuirea de actiuni gratuite.
Cocor Bucuresti, unul dintre actionarii SIF Transilvania, a contestat majorarea de capital in justitie la 1 iunie cerand anularea ei. In perioada de trei luni scursa de la inceperea procesului, titlurile SIF Transilvania au fost intens speculate pe Bursa, inregistrand oscilatii semnificative.
Actiunile gratuite emise in cadrul majorarii de capital au fost inregistrate la Depozitarul Central, dar sunt suspendate de la tranzactionare prin decizia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile in acest caz.
Actiunile SIF Transilvania au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la pretul de 2,43 lei/actiune, in scadere cu 2,4% fata de sedinta precedenta. Capitalizarea societatii este de 792 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO