Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania contesta vanzarea hotelului Neptun

12.03.2007, 18:15 30

Compania Grand Plaza Hotel, care administreaza hotelul de cinci stele Howard Johnson din Capitala, a fost declarata castigatoare in cadrul licitatiei care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute pentru vanzarea hotelului Neptun de pe litoral, detinut de Olimp Estival 2002.
Grand Plaza a fost de altfel singurul participant care s-a inscris la licitatie si a oferit pretul de pornire, la nivelul a 7 milioane de euro, fara TVA.
Dar Petre Tutuianu, reprezentantul in cadrul licitatiei din partea SIF Transilvania, care detine un pachet de circa 41% din actiunile Olimp Estival 2002, a contestat modul in care s-a desfasurat licitatia organizata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionarul majoritar al companiei.
"In caietul de sarcini era precizat faptul ca este nevoie de doi participanti, iar la licitatie a luat parte unul singur. Comisia de licitatie ar trebui sa ia masuri, avand in vedere ca nu s-a respectat aceasta conditie", spune Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania.
Potrivit membrilor AVAS, decizia vanzarii hotelului Neptun a avut la baza situatia economica precara a societatii, care acumula datorii. Sumele obtinute din vanzarea acestui activ ar urma sa fie folosite pentru plata datoriilor societatii si pentru investitii in celelalte active ale societatii Olimp Estival: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic.
"Noi am propus reprezentantilor statului vanzarea hotelurilor Amfiteatru, Belvedere si Panoramic, respectiv pastrarea hotelului din Neptun, pentru ca acesta este cel mai simplu de realibiltat, iar investitiile necesare reabilitarii celorlalte trei hoteluri este cu mult mai mare", a declarat Mihai Fercala.
Reprezentantii statului anuntasera ca licitatia se va desfasura si cu un singur participant in baza prevederilor din codul legislativ, care precizeaza ca prin derogare este posibil acest lucru, daca ofertantul plateste pretul de pornire.
Potrivit AVAS, contractul pentru vanzarea hotelului Olimp va avea loc in urmatoarele zile, iar acestia vor demara pregatirile pentru privatizarea societatii Olimp Estival, ce ar putea avea loc la sfarsitul primaverii.
Andrei Mihai Bejenaru, reprezentantul companiei Grand Plaza Hotel, a precizat ca din toamna acesta intentioneaza sa deruleze investitii majore in modernizarea si extinderea hotelului, iar cumparatorul doreste sa mai construiasca o aripa a hotelului, pentru a dubla numarul de locuri de cazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO