Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au acumulat castiguri de 26 mil. lei in T1, Broker a trecut pe profit

16.05.2010, 23:03 22

Companiile financiare au raportat in primul trimestru (T1)rezultate financiare mult peste cele inregistrate in primele treiluni ale anului trecut, in conditiile in care Bursa de la Bucurestia atins la finele lunii martie niveluri record pentru ultimul an sijumatate, spre deosebire de finele lunii februarie 2009, candactiunile erau pe minime.

SIF-urile au fost mult mai active in primul trimestru, realizandvenituri totale cumulate de 85 de milioane de lei (20,7 milioane deeuro), in crestere cu 43%. Cresterea din ultimul an a pretuluiactiunilor le-a oferit SIF-urilor mai multe oportunitati de exit,astfel ca si profiturile au crescut cu circa 50%, la 26,6 milioanede lei (6,46 milioane de euro).

Cel mai mare castig l-a raportat SIF Moldova (SIF2), cu 10,5mil. lei (2,56 mil. euro), de 2,5 ori mai mare decat in T1 2009.SIF Moldova a fost activa in primele luni si la cumparare,realizand achizitii de actiuni in valoare de peste 20 mil. lei.

La capitolul venituri conduce SIF Oltenia (SIF5), cu 24 mil.lei, in crestere cu circa o treime fata de perioada similara a lui2009, profitul SIF5 s-a injumatatit insa la circa 6 mil. lei. SIFTransilvania (SIF3) a fost cea mai putin activa in T1, fiindtotodata singura care a raportat pierdere la trei luni.

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK) a inregistrat deasemenea o revenire dupa rezultatele slabe din primul trimestru alanului trecut, veniturile fiind aproape triple, in conditiile incare valoarea tranzactiilor intermediate a crescutsemnificativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO