Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au raportat active mai mici chiar şi cu 30% în cinci luni. Scăderi pe linie ale preţului acţiunilor

SIF-urile au raportat active mai mici chiar şi cu 30%...

Autor: Liviu Popescu

20.06.2016, 00:08 811

♦ Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi FP, a scăzut cu 15% de la începutul anului şi îşi continuă declinul şi în iunie ♦ Activele SIF-urilor au scăzut cu 9% în cinci luni, dar au urcat faţă de aprilie cu 1,2% ♦ Discountul la care se tranzacţionează în piaţă acţiunile, 34% la SIF Transilvania şi 61% la SIF Muntenia.

Cele cinci societăţi de in­ves­ti­ţii financiare (SIF-uri) afi­şau la finele lunii mai ac­tive cumulate de 6,5 mld. lei, în scădere cu 9% de la începutul anului, în timp ce pre­ţul acţiunilor a scăzut în cinci luni chiar şi cu 28%. Faţă de luna aprilie, vo­lumul activelor nete ale celor cinci SIF-uri a crescut cu 1,2%, potrivit cal­cu­lelor ZF făcute pe baza datelor BVB.

Scăderea indicelui BET-FI, cel al SIF-urilor şi al Fondului Proprietatea, de 15% de la începutul acestui an, a fost de­terminată de evoluţia negativă  a bur­se­lor din regiune, dar şi de scăderea prin­cipalelor titluri din portofoliul SIF-urilor. La finele lunii mai, indicele BET-FI afişa un nivel de 25.986 de puncte. Indicele şi-a continuat tendinţa des­cendentă şi în primele două săp­tămâni din luna iunie, perioadă de timp în care a consemnat o scădere de 1,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro