Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile, în revenire uşoară, dar Fondul Proprietatea rămâne sub presiune

SIF-urile, în revenire uşoară, dar Fondul Proprietatea rămâne sub presiune

Autor: Andrei Chirileasa

26.05.2011, 12:32 440

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare(SIF-uri) înregistrau creşteri de peste 1% în prima parte aşedinţei de tranzacţionare (la ora 11:35), însă titlurile FP nureuşeau să se desprindă de preţul de 0,485 lei/acţiune (cotaţia lacare au închis miercuri).

Acţiunile FP au înregistrat opt şedinţe consecutive de scăderepână astăzi, iar în ultima lună, au închis doar de trei ori ziua peplus. De la 26 aprilie şi până astăzi, acţiunile FP au pierdut 16%,pe fondul temerilor că o dată cu reluarea procesului de despăgubirela ANRP (pe 2 mai) un număr mare de acţiuni vor intra în piaţă lapreţuri mai mici şi vor pune presiune asupra cotaţiei fondului.

Presiunea la vânzare se menţine ridicată, dar o dată cu scădereapreţului a crescut şi interesul cumpărătorilor, astfel că volumelede tranzacţionare au crescut. După circa o oră şi jumătate detranzacţionare, rulajul actiunilor FP se ridica la peste 7,5 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels