Burse - Fonduri mutuale

SIF3 a făcut profit de 23 mil. lei în ianuarie, SIF2 prima la creşterea activelor

 SIF3 a făcut profit de 23 mil. lei în ianuarie, SIF2 prima la creşterea activelor

Autor: Andrei Chirileasa

20.02.2011, 23:45 28

SIF Transilvania (SIF3) a realizat luna trecută un profit net de23 mil. lei (5,4 mil. euro), adică o treime din câştigurile totaleobţinute în 2010, deşi nu a raportat pe Bursă nicio tranzacţiesemnificativă.

O parte semnificativă din câştig ar putea proveni din vânzareade acţiuni BRD-Groupe Société Générale (BRD), în condiţiile în careîn ianuarie au avut loc mai multe tranzacţii speciale (deal) pe BRDîn care nu a fost raportat nimeni. Titlurile BRD au urcat puternicîn ianuarie, atingând un maxim de 14,8 lei, ceea ce a avut un efectpozitiv şi asupra activelor nete ale SIF-urilor, care au crescutper total cu 2,4%, la 7,1 mld. lei (1,67 mld. euro).

Cea mai mare creştere, de 4,4%, a înregistrat-o SIF Moldova(SIF2), ale cărei active au urcat la 1,19 mld. lei (280 mil. euro).

SIF Moldova a câştigat cel mai mult în urma listării FonduluiProprietatea (FP), în condiţiile în care a investit peste 70 mil.lei în acţiuni FP înainte de listare, titlurile valorând în prezentpe Bursă peste 95 mil. lei. SIF Moldova şi-a marcat o parte dinprofiturile de pe FP, înregistrând un câtşig de 7,5 mil. lei înianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO