Burse - Fonduri mutuale

Silver Point din Connecticut, unde s-a născut George W. Bush, înfiinţat de doi foşti parteneri ai Goldman Sachs, îşi dublează deţinerea la Fondul Proprietatea de la 5,1% la 11%, adică 1,2 mld. lei, devenind cel mai mare acţionar al FP

NN avea la octombrie 10,1% din FP. Potrivit datelor ZF, Silver Point, cu 10,85%, devine astfel cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea.

NN avea la octombrie 10,1% din FP. Potrivit datelor ZF, Silver Point, cu 10,85%, devine astfel cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea.

Autor: Liviu Popescu, Eduard Ivanovici

14.12.2021, 07:25 381

Silver Point Capital, administrator de fonduri de investiţii speculative (hedge funds – n. red.) înregistrat în statul american Connecticut, acolo unde s-a născut preşedintele american George W.Bush, înfiinţat în anul 2002 de doi foşti parteneri ai Goldman Sachs, şi-a dublat în doar şase luni deţi­nerea pe care o are la Fondul Pro­prie­tatea (FP), arată da­tele agregate de Ziarul Financiar.

Astfel cinci vehicule financiare ale Silver Point şi-au majorat expunerea la Fondul Proprietatea de la 5,07% la începutul lunii mai la 10,85% la începutul lunii decembrie, şi au ajuns astfel de la o investiţie de circa 520 mil. lei la aproximativ 1,2 miliarde de lei. Tranzacţiile de majorare ale deţinerii la FP au fost realizate prin intermediul certificatelor de depozit globale (GRD-uri) listate la Bursa de la Londra, potrivit documentului publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO