Burse - Fonduri mutuale

Somes Dej isi majoreaza capitalul cu 1 mil. euro

17.04.2007, 19:31 11

Producatorul de celuloza si hartie Somes SA Dej, parte a grupului de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), a hotarat majorarea capitalului social cu un milion de euro, resursele acestei majorari fiind asigurate din aportul actionarilor majoritari, grupul SCR si SIF Banat-Crisana.
"La acest proces nu au participat actionarii din Austria, MFC Commodities si nici ceilalti actionari persoane fizice din cadul companiei. Am optat pentru majorarea capitalului pentru a sustine programul investitional si pentru a imbunatati cash-flow-ul societatii", a declarat pentru ZF Transilvania Adrian Itu, director general Somes Dej.
Compania deruleaza in acest moment investitii de peste 17,5 milioane de euro pentru dezvoltarea capacitatilor de productie si reducerea consumului de energie. Potrivit informatiilor furnizate de conducerea companiei, anul trecut investitiile in modernizare si retehnologizare s-au cifrat la aproximativ 10 milioane de euro.
Reprezentantii Somes Dej estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 41,6 milioane de euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO