Burse - Fonduri mutuale

SPCU va absorbi două companii cu pierderi

31.08.2010, 23:15 28

Administratorii firmei de panificaţie Boromir Prod Buzău (SPCU)propun acţionarilor fuziunea cu alte două societăţi din grupulBoromir, respectiv Boromir Pan şi Eurostar Invest, ambele dinBuzău, operaţiunea urmând să fie discutată în AGA din 4octombrie.

Boromir Prod, care anul trecut a avut afaceri de 134 de milioanede lei (31,6 milioane de euro) şi un profit net de 3,15 milioane delei (743.000 de euro), va absorbi cele două firme care au avutafaceri cumulate de 1,24 milioane de lei şi pierderi de 1,18milioane de lei. Cele două firme dispuneau la finele anului decapitaluri proprii de peste 8 milioane de lei.

Boromir Produ Buzău este una dintre companiile de pe Bursă careau intrat în ultimii doi ani în vizorul fondurilor de investiţiilocale şi străine, datorită profilului defensiv şi rezultatelor.Compania a reuşit să atragă la începutul anului circa 12 mil. leidin piaţă printr-o majorare de capital.

Acţionarul majoritar al companiei este grupul Boromir Ind dinRâmnicu Vâlcea, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz şialte persoane fizice, care deţine 64,6% din acţiuni.

Acţiunile SPCU au scăzut ieri cu 1,4%, la 0,276 lei,capitalizarea companiei fiind de 68 mil. lei (16 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO