Burse - Fonduri mutuale

Speculatiile pe SIF-uri au urcat profitul Broker Cluj

19.03.2007, 18:50 18

Broker Cluj (BRK), singura societate de intermediere financiara listata pe Bursa, inregistra la finele lunii februarie un profit brut de circa 6,6 mil. lei (aproape 2 mil. euro), in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.
La aceeasi data, activele nete ale Broker Cluj insumau 89,2 mil. lei (26,4 mil. euro), cu aproximativ 80% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2006.
Un profit de circa 4,5 mil. lei (1,3 mil. euro), reprezentand 67% din profitul realizat de societatea de brokeraj de la inceputul anului, a fost obtinut din operatiuni pe Bursa, potrivit conducerii Broker.
"Cam 45 de miliarde de lei (vechi - n.red.) din acest profit a fost realizat prin operatiuni pe Bursa, iar restul din comisioane. Evolutia Bursei nu a fost una foarte propice, dar ne-au reusit niste operatiuni, inclusiv intra-day", spune Petru Prunea, presedintele Broker Cluj.
El a mai precizat faptul ca operatiunile pe Bursa au vizat in principal actiunile societatilor de investitii SIF Oltenia si SIF Moldova, precum si titluri lichide Petrom, Biofarm, BRD sau societati cotate pe piata RASDAQ.
"Este greu de spus cum va arata profitul Broker la finalul anului, din cauza procesului avansat de fuziune, dar excluzand operatiunile celor doua societati care vor lua parte la proces, estimez pentru acest an un castig cu 25% mai mare", spune Petru Prunea.
Castigul in februarie al Broker s-a ridicat la aproape 4 mil. lei (1,16 mil. euro) si s-a situat cu circa 43% peste profitul obtinut in prima luna a acestui an, de 0,8 mil. euro (2,73 mil. lei).
La finele lunii februarie, valoarea unitara a activului net al societatii era de 0,817 lei/actiune.
La aceeasi data, 91,22% din portofoliul administrat de Broker includea investitii in societati listate la Bursa si avea deschise pe Bursa din Sibiu un numar de 4.306 pozitii, a caror valoare era de 2,14 mil. lei (0,63 mil. euro).
Broker detine pachete semnificative la sase dintre cele 67 de societati din portofoliu, si pachete de pana la 5% la restul.
Actiunile Broker Cluj au pierdut la sfarsitul saptamanii trecute 1,5%, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la un pret de 1,94 lei/actiune.
La acest nivel, capitalizarea societatii este de aproape 63 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO