Burse - Fonduri mutuale

Speculatorii au câştigat astăzi 50% mizând pe scăderea bursei germane

Autor: Adrian Ionut Cojocar

06.03.2012, 18:07 373

Speculatorii care au plasat la închiderea şedinţei de ieri bani în certificate turbo short pe indicele german DAX (simbol EBDAXTS12) tranzacţionate la bursa de la Bucureşti, care mizează pe scăderea indicelui de referinţă a bursei din Germania, au putut să marcheze astăzi câştiguri de circa 50%.

Cei care nu au intuit însă scăderea şi au cumpărat contracte turbo long pe indice au pierdut 20% din bani.

Certifcatele turbo short aduc câştiguri atunci când bursa germană înregistrează scăderi. Cum indicele DAX consemna astăzi un declin consistent, de 2,7%, un certificat turbo short pe indicele german care se tranzacţiona ieri cu 16,4 lei a ajuns să se fie cotat astăzi la 24,8 lei/certificat.

În total, speculatorii au plasat în certificate turbo pe indicele german circa 1,5 mil. euro, iar cea mai mare parte a banilor s-au dus în contracte care mizează pe aprecierea indicelui de referinţă a bursei din Germania, DAX, respectiv 3,2 mil. lei. Contractele turbo short pe indicele DAX au atras în total circa 2,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO