Burse - Fonduri mutuale

Steven van Groningen, şeful Raiffeisen, candidează din partea Elliott pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea

 ​Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen, candidează din partea Elliott pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea

Autor: Andrei Chirileasa

21.03.2012, 13:08 1207

Steven van Groningen, olandezul care conduce de aproape 10 ani Raiffeisen Bank, una dintre cele mai mari bănci de pe piaţa locală, a fost propus de fondul american Elliott pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea (FP).

El este şi acţionar al Fondului Proprietatea, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de internet a FP.

Comitetul Reprezentanţilor de la FP supraveghează modul în care Franklin Templeton administrează fondul cu active de 3,6 mld. euro.

Elliott este cel mai mare acţionar al FP, deţinând 13,9% din acţiuni, potrivit celor mai recente date disponibile. Americanii l-au mai propus în Comitetul Reprezentanţilor şi pe polonezul Piotr Rymaszewski, CEO al societăţii de administrare a investiţiilor Octava NFI din Polonia.

Britanicii de la City of London, care deţin circa 7% din acţiunile FP, l-au propus în comitet pe Julian Rupert Francis Healy.

Cristian Buşu este singurul membru din actualul Comitet al Reprezentanţilor care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. Preşedintele Asociaţiei Investitorilor de pe Piaţa de Capital, Dumitru Beze, va încerca şi el să obţină un loc în conducerea FP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO