Burse - Fonduri mutuale

Strateg sef al Saxo Bank: actiunile lovite de criza datoriei suverane vor incepe sa isi refaca fortele

20.05.2010, 18:16 25

Christian Blaabjerg, strateg sef pe pietele de actiuni la bancainternationala de investitii Saxo Bank, considera ca actiunile,lovite de criza datoriei suverane, vor incepe sa isi refacafortele.

"Sezonul anuntarii castigurilor se apropie de final in Europa siSUA, iar rezultatele dezvaluie surprize pozitive semnificative. Neasteptam ca acest model sa se repete cel putin in urmatorul sezonsi, posibil, in urmatoarele doua sezoane, sa duca actiunile maisus, testand nivelul de 1225 in S&P500 si, foarte probabil, saatinga noi maxime (1250). Oricum, cand vom intra cu totul in a douaparte a anului, ne asteptam ca actiunile sa se intoarca lanivelurile actuale ca urmare a unui "vant potrivnic" de la nivelmacro", este de parere Christian Blaabjerg.

Cu toate acestea, oficialul Saxo Bank adauga ca castigurile auinceput sa isi revina, chiar daca nu este o revenire atat deputernica pe cat si-ar dori unii sa fie in acest moment.Castigurile per actiune pentru S&P500 sunt prevazute sa ajungacu 2% peste cifra de anul trecut.

"Aceasta este revenirea esentiala in forma de "L". In timp cecastigurile operationale per actiune (EPS) sunt prevazute sa urcecu 90% de la an la an, veniturile per actiune raman aproape laacelasi nivel. Principalul motor al revenirii din ultimele 18 lunia fost semnificativa subevaluare a consolidarii veniturilorcompaniilor, iar intrebarea care se mentine este pana unde vacontinua aceasta puternica subevaluare a rezultata trimestre;negativismul si scepticismul cu privire la profiturile companiilorraman destul de ridicate, iar acest lucru inseamna ca majoritateacompaniilor vor cos actiunilor", spune strategul sef.

Cu sediul central in Danemarca, Saxo Bank este o bancainternationala de investitii, specializata in servicii online detrading si investitii pe pietele financiare.
La nivel european, Saxo Bank este unul dintre cei mai mariintermediari pe piata valutelor (Forex), pe cea a marfurilor, deactiuni si a instrumentelor derivate, oferind platforme proprii detranzactionare online. Pe piata locala, Saxo Bank este prezentaprin intermediul platformelor de tranzactionare online si serviciide consultanta.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO