Burse - Fonduri mutuale

Sunt dezvoltator imobiliar. Ce avantaje îmi aduce listarea la bursă?

Sunt dezvoltator imobiliar. Ce avantaje îmi aduce...

Autor: Dan Grigore Ivan

05.09.2016, 18:33 448

Activele imobiliare ale populaţiei valorează aproximativ 550 de miliarde de lei (123,3 miliarde de euro), în timp ce capitalizarea bursieră a pieţei de capital de la Bucureşti este de 140,7 miliarde de lei (31,58 miliarde de euro).

Dobânzile tot mai mici oferite de bănci şi „foa­mea“ dez­vol­ta­to­rilor imobiliari de ca­pital pentru a ridica noi an­sam­bluri de locuinţe ar putea deter­mina listarea la bursă prin acţiuni sau obligaţiuni a unor noi companii imo­biliare, astăzi afaceri complet închise.

„Este strict o chestiune de mesaj, nu este neapărat un avantaj, pentru că as­tăzi dobânzile la obligaţiuni sunt mai mari decât dobânzile bancare, dar lis­tarea pe bursă înseamnă trans­parenţa unei companii şi res­pectiv faptul că tran­smiţi un mesaj de serio­zitate poten­ţialilor clienţi. Este un lucru po­zitiv, adică obligaţiunile acestea res­pon­­sabilizează şi clienţii ca pe nişte par­te­neri“, a spus Lucian Azoiţei, CEO-ul dezvoltatorului imo­biliar Forty Management & Invest­ments, ce urmă­reşte listarea com­paniei în viitor şi emiterea de obliga­ţiuni corporative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO