Burse - Fonduri mutuale

Tender incepe sa rascumpere 10% din actiunile Prospectiuni

27.08.2009, 18:31 64

Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, incepe de azi actiunea de rascumparare a propriilor actiuni, care potrivit hotararii AGA vor fi folosite pentru programele de optiuni de actiuni sau alte alocari de actiuni salariatilor companiei sau unei societati asociate.

Numarul maxim de actiuni care urmeaza a fi rascumparare este de 71,8 milioane de titluri, respectiv 10% din total, in timp ce pretul de achizitie aprobat de actionari pentru desfasurarea operatiunii variaza intre minimum 0,10 lei/actiune si maximum 1 leu/actiune. Pe piata, pachetul de 10% din actiuni este evaluat la 3,77 mil. euro. Valoarea totala a programului de rascumparare a actiunilor Prospectiuni ar putea costa compania intre 7,1 mil. lei (1,7 mil. euro) si 71,8 mil. lei (17,1 mil. euro). Termenul pana la care societatea poate desfasura operatiunea de rascumparare este 20.10.2009 inclusiv.

Potrivit anuntului Prospectiuni emis ieri BVB, volumul mediu zilnic de actiuni care se vor rascumpara se va calcula pe baza cantitatii medii zilnice de actiuni tranzactionate pe durata a 20 de zile de tranzactionare anterioare zilei in care se efectueaza achizitia. Actiunile achizitionate de companie vor fi platite de societate din rezervele companiei.

Prospectiuni a raportat in primul semestru o cifra de afaceri in crestere cu 87%, de 106 mil. lei (25,2 mil. euro), iar pe fondul avansului afacerilor profitul net al companiei a urcat de circa 12 ori in acest interval, ajungand la 22,2 mil. lei (5,2 mil. euro), rezultate care depasesc estimarile conducerii companiei pentru acest an.

In prezent, actiunile Prospectiuni sunt sistate de la tranzactionare, pretul pe actiune fiind de 0,221 lei, la acest nivel capitalizarea companiei ridicandu-se la 158,6 mil. lei (37,7 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO