Burse - Fonduri mutuale

Teora a vândut editura Polsib cu 3,2 mil. €

Teora a vândut editura Polsib cu 3,2 mil. €

Autor: Ioana Tudor

05.09.2014, 00:06 467
Editura Teora din Bucureşti a vândut întregul pachet de acţiuni de 79,8% deţinut la editura Polsib din Sibiu (simbol bursier POLS) către societatea Best Mixt Team Buildings, o firmă cu sediul într-un apartament din Arad, înfiinţată anul acesta.
 
Editura bucureşteană a încasat suma de 14,4 milioane de lei (3,2 mil. euro) pentru cele peste 327.000 de acţiuni Polsib vândute la preţul de 44 de lei pe titlu. Preţul este cu 10% peste ultima cotaţie din piaţă a acţiunilor Polsib.
 
Potrivit unei informări publicate pe piaţa RASDAQ unde se tranzacţionează acţiunile Polsib, firma Best Mixt Team Buildings este controlată de Carmen Liliana Todea şi Ioan Koesis Josan. Contactată de Ziarul Financiar, Carmen Todea nu a dorit să comenteze.
 
Editura sibiană a încheiat ultimii ani cu pierderi şi încearcă de mai mulţi ani să îşi vândă activele. În luna iunie a acestui an, în urma acordului acţionarilor, societatea a scos din nou la vânzare terenul de 2,6 hectare de pe şoseaua Alba Iulia nr. 40, unde se află unitatea de producţie şi librăria editurii. Preţul minim de vânzare al activelor a fost stabilit la 210 euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă că suma minimă ce ar urma să fie încasată de Polsib este de 5,5 milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO