Burse - Fonduri mutuale

Tepes a mai cumparat 0,35% din actiunile Bursei

09.06.2010, 23:01 24

Daniel Tepes, cel mai mare actionar al Bursei de ValoriBucuresti (BVB), a cumparat marti, in prima zi de tranzactionare aactiunilor la Bursa, un pachet de 27.000 de actiuni BVB,reprezentand 0,35% din capitalul operatorului de piata, pentru carea platit peste 700.000 de lei (166.000 de euro).

In urma tranzactiilor, Tepes si-a consolidat pozitia de cel maiputernic actionar al BVB, ajungand la o participatie de aproape4,9%. Potrivit legislatiei in vigoare, in prezent niciun investitornu poate detine mai mult de 5% din actiunile cu drept de vot aleunui operator bursier. Pe de alta parte, un investitor poateacumula peste 5% din actiuni, insa in acest caz dreptul de vot i selimiteaza la 5%.

Daniel Tepes este proprietarul firmei de brokeraj HTI ValoriMobiliare, pe care a vandut-o in 2007 bancii de investitiiamericane Morgan Stanley, de la care a rascumparat actiunile in2009, cand americanii s-au retras de pe piata locala. El este unuldintre cei mai puternici si mai influenti investitori de pe piatade capital, castigand un loc in Consiliul de Administratie alBursei in urma alegerilor din februarie. De asemenea, majoritateacandidatilor sustinuti de el au castigat de asemenea mandate deadministratori.

Tepes este si cel mai mare actionar al Bursei din Sibiu, undedetine prin intermediul HTI circa 8% din actiuni, fiind alaturi dealti membri din conducerea actuala a BVB un sustinator al fuziuniidintre cele doua piete.

Actiunile BVB au debutat marti la tranzactionare pe Bursa,pretul actiunilor in prima zi scazand de la 34 de lei in deschiderela 24,5 lei la inchiderea sedintei. Transferurile de marti auinsumat aproape 5% din capitalul Bursei, iar ca valoare s-auapropiat de 10 mil. lei.

Ieri, actiunile BVB au inregistrat o revenire,tranzactionandu-se pe parcursul sedintei la preturi cu circa 5% maimari fata de cel de inchidere din prima zi. Tranzactiile de ieri aufost insa de circa zece ori mai mici. Capitalizarea BVB se ridicain prezent la circa 47 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO