Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa a răscumpărat acţiuni de 2 milioane de lei

Autor: Andrei Chirileasa

08.02.2011, 23:38 40

Producătorul de profiluri şi ţevin din PVC Teraplast Bistriţa(TRP) a răscumpărat în ultimele luni 4,2 milioane de acţiuniproprii de pe Bursă, cheltuind circa 2 mil. lei. Acţiunile au fostrăscumpărate pentru a fi distribuite ulterior salariaţilor şimanagerilor companiei în cadrul programului de fidelizare.

Compania a plătit un preţ mediu de 0,4767 lei/acţiune. Preţul depe Bursă a fost ieri de peste 0,5 lei/acţiune.

Compania mai are de răscumpărat circa 300.000 de acţiuni pentrua finaliza programul, care vizează un număr total de 4,5 milioanede acţiuni, adică 1,5% din capitalul social.

În decembrie, acţionarii Teraplast au aprobat ca un pachetsimilar de acţiuni răscumpărat în perioada 2009-2010 să fiedistribuit managerilor cu titlu gratuit.

Acordarea acţiunilor gratuite vizează fidelizarea şi motivareadirectorilor executivi, fiind condiţionată de încheierea unuicontract de performanţă pe o durată de 10 ani. Acţiuniledistribuite vor fi gajate în favoarea companiei, iar la finelefiecărui an compania va analiza realizarea indicatorilor deperformanţă şi va ridica gajul asupra unei părţi din acţiuni carevor putea fi vândute ulterior de manageri.

Principalii acţionari ai Teraplast sunt Dorel Goia, cu 34% dinacţiuni, Emanoil Viciu şi SIF Banat-Crişana, fiecare cu câte 10%.Compania este printre cei mai mari emitenţi de pe Bursă dinsectorul construcţiilor, cu afaceri de 37,5 mil. euro în primelenouă luni din 2010. Capitalizarea Teraplast este de 35 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO