Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai exclusiviste fonduri de investiţii: în cel mai scump fond, preţul de intrare este cât un apartament de trei camere

Topul celor mai exclusiviste fonduri de investiţii: în...

Autor: Roxana Pricop

25.05.2013, 09:18 1536

Zeci de mii de lei şi chiar sute de mii de lei trebuie să plătească o persoană pentru a deveni investitor în fonduri închise de investiţii care plasează economiile clienţilor fie în proprietăţi imobiliare, proiecte de energie, derivate financiare sau opere de artă. Spre deosebire de fondurile mutuale, astfel de investiţii nu sunt pentru publicul larg, ci pentru investitorii bogaţi, care caută alternative mai profitabile, dar şi mai riscante, de plasare a banilor.

Fondul închis de investiţii Certinvest Properties, specializat în plasamente imobiliare, este fondul cu cel mai ridicat preţ al unităţii, respectiv de 270.907,12 lei la finalul lunii aprilie, adică circa 62.000 de euro.

Preţul de intrare în fond este echivalent cu valoarea unui apartament de trei camere într-un cartier secundar al Bucureştiului. Pentru a deveni investitor, o persoană trebuie să cumpere cel puţin o unitate de fond, ulterior fiind permisă şi achiziţia de fracţiuni de unităţi de fond. De la înfiinţare, fondul Certinvest Properties a strâns 8,25 milioane de lei de la 3 investitori. În ultimele 12 luni, fondul a marcat un randament de 16,74%.

Vedeţi întregul top al celor mai exclusiviste topuri din lume pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24