Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai puternici brokeri de pe Bursă: 15 firme fac 70% din tranzacţii

Topul celor mai puternici brokeri de pe Bursă: 15 firme fac 70% din tranzacţii
01.09.2010, 23:07 313

KBC Securities este cea mai mare firmă de brokeraj de pe Bursăîntr-un top realizat pe baza tranzacţiilor cu acţiuni intermediateîn ultimii trei ani şi jumătate (1 ianuarie 2007 - 31 august 2010),cu o cotă de piaţă de peste 11%, fiind urmată de Raiffeisen Capital& Investment şi ING Bank, cu câte 7%. Pe locurile următoare vinBT Securities şi UniCredit CA IB Securities, cu câte 6% din piaţă.Toate cele cinci firme de brokeraj au intrat în luna august încursa pentru selecţia intermediarului care va aduce FondulProprietatea pe Bursă, competiţie care a reaprins vechilerivalităţi dintre brokerii de top.

Unul dintre criteriile pentru care concurenţii au primit punctea fost valoarea tranzacţiilor intermediate pe Bursă în perioada2007-2010, capitol la care toţi cei patru concurenţi (consorţiileRaiffeisen - ING-BRD, KBC-UniCredit şi BCR-Wood-Intercapital şi BTSecurities -candidat independent) au primit maximum de puncte, ceeace a stârnit nemulţumirea brokerilor de la KBC, care au pierdutmandatul în faţa consorţiului condus de Raiffeisen. Dateledisponibile pe Bursă arată că KBC şi UniCredit au avut în perioadaanalizată o cotă de piaţă de 17,2%, în timp ce consorţiulcâştigător a intermediat 16,6% din tranzacţiile ultimilor treiani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO