Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Contructii a facut 2,5 mil. euro profit la sase luni

27.07.2007, 19:20 17

Compania Transilvania Constructii din Cluj Napoca (COTR), cu activitati in imobiliare si constructii a obtinut in primul semestru un profit brut de 8 milioane de lei (2,6 milioane de euro), de aproape 12 ori mai mare decat cel inregistrat in perioada similara a anului trecut, potrivit directorului economic al societatii.
Afacerile companiei au crescut cu 274% fata de primul semestru din 2006, ajungand la 32,8 milioane de lei (10,6 milioane de euro).
"Profitul companiei in primul semestru a atins pragul de 8 milioane lei, mai mare cu 320% decat cel previzionat pentru aceasta perioada a anului, care a fost in suma de 2,5 milioane lei", a declarat pentru ZF Felicia Felecan directorul economic al Transilvania Constructii.
Actiunile Transilvania Constructii au inregistrat in ultimele doua luni un salt de 400%, valoarea companiei ajungand astfel la peste 61 de milioane de euro.
"Cresterea valorii de piata a actiunilor societatii este determinata de urmatorii factori: rezultate financiare foarte bune raportate in primul trimestru, publicarea situatiilor financiare aferente anului 2006, in care se declara distribuirea de dividende de 2,96 milioane de lei si perspectivele de dezvoltare previzionate, care sunt foarte bune", considera Felecan.
Chiar si cu aceasta cresterea inregistrata, actionarul majoritar al companiei, care este Asociatia Constructii Transilvania (PAS), nu este dispus sa vanda. "Putem lua in calcul o asemenea varianta, dar nu in momentul actual, intrucat consideram ca valoarea firmei pe piata este mult sub valoarea reala a societatii", a precizat Felecan.
Pentru intreg anul 2007 compania previzioneaza o cifra de afaceri de 50 milioane lei (15,9 milioane euro) si un profit de 12 milioane lei (3,8 milioane euro).
Transilvania Constructii detine un parc logistic format din 2 depozite noi si 5 hale modernizate sau in curs de modernizare, in suprafata totala de 53.000 metri patrati.
Compania are in portofoliu in momentul de fata o serie de lucrari finalizate de mare anvergura, cum ar fi centrul de afaceri Olimpia, reparatii si reamenajari la halele industriale la Carbochim, Napomar si Naposint, 18.000 metri hale construite si peste 1000 de apartamente construite.
In prezent, compania are in executie proiectul Acros, care cuprinde spatii de birouri, spatii comerciale, locuinte si locuri de parcare. De asemenea, compania mai are in constructie la Floresti (Cluj), un depozit de produse nealimentare, cladire de birouri si drumuri, iar in Cluj are in derulare constructia mai multor blocuri sociale si spatii de birouri.
Ca si investitii pe termen lung, conducerea societatii si-a propus mai multe obiective.
"Dorim sa realizam extinderea Parcului Logistic Transilvania, contractarea unor lucrari de constructii montaj de foarte mare anvergura si cresterea capacitatii productive, prin achitionarea de noi utilaje", spune Felecan.
De asemenea, compania vrea sa inceapa si dezvoltarea imobiliara proprie.
Actiunile Transilvania Constructii au fost cotata ieri pe piata RASDAQ la pretul de 380 lei, inregistrand o crestere de 9,7% fata de sedinta anterioara. Capitalizarea companiei in momentul de fata depaseste valoarea de 61 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO