Burse - Fonduri mutuale

Tranzactii cu 2,2% din Ardaf pe RASDAQ

23.02.2007, 19:13 12

Titlurile societatii de asigurare Ardaf Cluj au facut ieri obiectul unor tranzactii ridicate, prin care s-au transferat peste 36,4 milioane de actiuni, reprezentand circa 2,2% din capitalul social. Valoarea acestor tranzactii s-a ridicat la 1,68 milioane de euro (5,6 milioane de lei).
Pretul mediu de transfer al pachetelor a fost de 0,164 lei/actiune, cu circa 6,2% sub nivelul de inchidere din sedinta precedenta, de 0,175 lei/actiune.
Transferurile de ieri cu actiuni Ardaf Cluj vin dupa ce saptamana trecuta titlurile societatii de asigurare au facut obiectul unor tranzactii derulate pe piata RASDAQ, in valoare de peste 28 de milioane de euro (7,65 milioane de lei). In cadrul acestora, compania Sabile Limited, inregistrata in Cipru, a cumparat 14,6% din actiunile Ardaf Cluj de la avocatul Daniel Voicu, care si-a lichididat participatia de 15,88% detinuta in companie. Pretul de transfer al pachetului a fost de 0,1042 lei/actiune.
Sabile Ltd. este firma care a imprumutat grupul Tender SA pentru a subscrie in cadrul majorarii de capital derulate de Ardaf, necesara pentru redresarea societatii. Tender SA a gajat imprumutul cu participatia sa majoritara la Ardaf.
Societatea de asigurari au reintrat la tranzactionare la jumatatea acestei luni, titlurile fiind suspendate o perioada destul de indelungata, dupa ce compania de asigurare a intrat sub adminstrare speciala din cauza gradului scazut de solvabilitate.
Ardaf este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, prin intermediul societatii Tender SA, care detine 56,19% din actiuni. Alti actionari sunt Raiffeisen Zentralbank, cu 7,67% din actiuni, si Clairmont Holding Ltd., cu o participatie de 3,91%.
Ultimul pret la care actiunile Ardaf Cluj s-au tranzactionat ieri a fost de 0,175 lei/actiune, egal cu nivelul de inchidere din sedinta anterioara. La acest nivel, capitalizarea companiei este de circa 84,1 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO