Burse - Fonduri mutuale

Un distribuitor insolvent a costat Biofarm 15% din profit

Un distribuitor insolvent a costat Biofarm 15% din profit

Autor: Radu Bostan

14.08.2015, 00:00 764
Provizionul pentru datoria unui client aflat în insolvenţă a şters 15% din profitul operaţional al Biofarm (simbol bursier BIO) în primul semestru, însă producătorul de medicamente a obţinut totuşi un plus de 16% la profit, în condiţiile unor vânzări mai mari cu 15% faţă de anul trecut.

Biofarm are de recuperat aproape 10,2 milioane de lei de la A&G Med Trading SRL, un distribuitor de medicamente care a intrat în insolvenţă în luna iunie, cu datorii, printre altele, către Banca Transilvania (TLV) şi Antibiotice Iaşi (ATB). Firma nu este unul dintre distribuitorii semnificativi ai Biofarm, cu o cotă de doar 7% din vânzările estimate pentru 2015, însă producătorul de medicamente a constituit un provizion de 4 milioane de lei pentru creanţa acum incertă. Cele două părţi derulează „negocieri pentru identificarea de posibilităţi de colaborare şi de recuperare a debitelor“, arată Biofarm.

Producătorul a încheiat astfel primul semestru cu profit operaţional de 21,7 milioane de lei, faţă de 18,6 milioane de lei în prima jumătate a lui 2014. Veniturile din vânzări s-au cifrat la 70,2 milioane de lei, faţă de 61,1 milioane de lei. Profitul net a crescut cu numai 2%, la 15 milioane de lei, din cauza unor costuri mai mari cu impozitele.

Acţiunile Biofarm sunt deţinute de trei dintre cele cinci SIF-uri şi au scăzut cu 1,2% după anunţarea rezultatelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO