Burse - Fonduri mutuale

Un fond al BCR a devenit al treilea acţionar al producătorului de ulei Argus

Un fond al BCR a devenit al treilea acţionar al producătorului de ulei Argus

Autor: Andrei Chirileasa

18.08.2011, 00:00 427

Fondul de private equity Business Capital for Romania-Opportunity înregistrat în Olanda şi controlat în proporţie de 83,3% de BCR a cumpărat recent un pachet de 6,25% din acţiunile producătorului de ulei Argus Constanţa.

Central European Financial Services NV, firmă la care acţionar indirect este Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) şi membru în consiliul de supraveghere al BCR, deţine restul de 16,67% din acţiunile Business Capital for Romania-Opportunity Fund, potrivit raportărilor de pe bursă. Fondul a cumpărat pachetul de acţiuni de la producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), unde Pogonaru este principalul acţionar.

Prodplast cumpărase acţiunile la finele lunii iulie după ce în acţionariatul Argus a intrat omul de afaceri Cătălin Chelu din Galaţi. Chelu ajunsese la finele lunii iulie să controleze circa 40% din acţiunile Argus. În ultimele două săptămâni, firmele lui Chelu au vândut 8,7% din acţiunile Argus la preţuri cu până la 25% mai mari decât cel de achiziţie.

Acţiunile Argus se tranzac­ţionau ieri la 5 lei, cu 56% peste nivelul de 3,2 lei/acţiune la care Chelu a cumpărat în luna iulie. SIF Oltenia deţine în continuare 30% din acţiunile Argus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO