Burse - Fonduri mutuale

Un fost actionar al Bere Mures a luat 0,46% din BVB

03.06.2010, 23:00 60

Emil Morariu, unul dintre fostii actionari ai Bere Mures,companie care a fost preluata in 2008 de Heineken pentru 150 mil.euro, a cumparat in ultimele luni un pachet de 0,462% din actiunileBursei de Valori Bucuresti (BVB).

Participatia valoreaza circa 0,32 mil. euro, luand in calculpreturile din ofertele de vanzare si cumparare de actiuni BVBpublicate in ultima perioada. Actiunile BVB vor fi tranzactionatela Bursa incepand de marti, 8 iunie, aceasta fiind cea maiimportanta listare de pe piata locala din ultimii doi ani. BVB esteevaluata in prezent la circa 66 -7 0 mil. euro.

Emil Morariu a incasat in 2008 peste 30 mil. euro din vanzareaparticipatiei pe care o detinea la Bere Mures.

De la inceputul anului, mai multi investitori au cumparatpachete semnificative de actiuni BVB. Printre acestia se numara siavocatii Calin Andrei Zamfirescu si Stan Tirnoveanu, parteneri aicasei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu, care detin cate 0,2%,respectiv 0,11% din actiunile Bursei, participatiile celor doivalorand cateva zeci de mii de euro fiecare.

Cei mai mari actionari ai Bursei sunt tot doua persoane fizice.Danie Tepes, proprietarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare,detine circa 4,5% din actiuni, in timp ce omul de afaceri MirceaMusgociu din Targu-Mures a cumparat in ultimul an un pachet de4,3%.

Cei mai multi dintre actionarii Bursei sunt brokeri care aucumparat in ultimii ani actiuni scoase la vanzare de unele firme debrokeraj. Stere Farmache, presedintele BVB, detine si el 1.000 deactiuni, respectiv 0,016% din capital. Ionut Popescu, directorulgeneral al Fondului Proprietatea, are 0,13% din actiuni.

Printre actionarii BVB se numara si alte personalitaticunoscute, precum creatoarea de moda Irina Schrotter si cantaretulTudor Chirila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO