Burse - Fonduri mutuale

Vanzarea Intercapital a majorat de opt ori profitul Certinvest

20.02.2008, 20:02 26

Certinvest, societate de administrare a investitiilor din cadrul grupului britanic Aviva, a obtinut anul trecut un profit de peste 2,1 milioane de lei (640.000 euro), de opt ori mai mult fata de 2006, crestere sustinuta in mare parte de incasarea castigului obtinut din vanzarea participatiei detinute la societatea de brokeraj Intercapital Invest.
Societatea a incheiat anul 2007 cu active nete in administrare de peste 51,8 milioane de lei (14,3 milioane euro), raportand venituri totale de 6,3 milioane de lei (1,8 milioane euro).
"Profitul Certinvest a fost de 2,14 milioane de lei anul trecut. Cea mai mare parte a profitului se datoreaza castigului obtinut din vanzarea actiunilor detinute la SSIF Intercapital Invest", spune Eugen Voicu, directorul general al societatii de administrare a investitiilor Certinvest.
Certinvest a incasat anul trecut aproximativ un milion de euro din vanzarea participatiei de 70% din capitalul social al societatii de brokeraj Intercapital Invest.
"Pentru anul in curs estimam o scadere a profitului, cauzata de investitiile facute pentru lansarea de noi produse si dezvoltarea activitatii", continua Voicu de la Certinvest.
"Contam pe o dublare a activelor aflate in administrare in acest an, volumul acestora urmand sa depaseasca 40 de milioane de euro", afirma Voicu.
Certinvest administreaza in prezent patru fonduri deschise de investitii. Fondul de actiuni Intercapital a incheiat anul trecut cu un randament anual de 12%, in timp ce fondul cu plasamente diversificate Capital Plus a marcat un plus anual de 13,3%. Alaturi de fondurile mutuale, societatea administra la sfarsitul lunii ianuarie portofolii individuale de investitii in valoare de peste 4 milioane de euro.
Preluata de grupul britanic Aviva in toamna anului trecut, societatea de administrare Certinvest va colabora cu asiguratorul britanic in sensul atragerii de investitori din cadrul grupului spre fondurile mutuale, dar si al administrarii de produse din cadrul companiei Aviva Asigurari de Viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO