Burse - Fonduri mutuale

Veniturile NEPI s-au majorat cu peste 50% în primul trimestru, la 45 mil. euro

Veniturile NEPI s-au majorat cu peste 50% în primul...

Autor: Cristina Bellu

12.05.2017, 12:45 167

Fondul sud-african de investiţii NEPI şi-a crescut veniturile cu 51,3% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 45 de milioane de euro, potrivit raportului publicat pe Bursa de Valori de la Bucureşti, unde este listată compania.

În acelaşi raport, se arată că fondul de investiţii a avut un EBITDA de 43 de milioane de euro în perioada raportată, în timp ce rezultatul financiar net a fost de minus 4,1 milioane de euro. În aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA a fost de 27,9 milioane de euro, iar rezultatul financiar net a fost de minus 3 mil. de euro.

Profitul după impozitare raportat de NEPI în perioada ianuarie-martie 2017 a fost de 30,8 mil. euro, în creştere cu 59% faţă de rezultatul obţinut în perioada similară a anului trecut.

La 31 martie 2017, Grupul avea 54 milioane de euro in numerar şi facilităţi de finanţare în valoare de 240 de milioane de euro. Gradul de îndatorare al NEPI (datorie purtătoare de dobândă minus lichidităţi împărţit la valoarea investiţiilor imobiliare şi a valorilor mobiliare listate) a ajuns la 23,2%, comparativ cu 26,8% la sfârşitul anului 2016.

În luna decembrie 2016, grupul de in­ves­tiţii imobiliare NEPI şi Rockcastle au agreat fuziunea activităţilor lor într-o nouă entitate, NewCo, înregistrată în Isle of Man, unde este în­registrată şi NEPI şi care urmează să fie listată pe bursa de valori din Johannesburg cel mai târziu în luna iulie a acestui an.

După finalizarea fuziunii, noua com­panie va fi cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală şi de Est, cu active de circa 5 miliarde de euro, şi una dintre cele mai mari societăţi imobiliare de retail din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO