Burse - Fonduri mutuale

Vimetco aduce în România bauxita din Sierra Leone

Autor: Adrian Cojocar

21.02.2011, 23:53 321

Vimetco, firmă olandeză controlată de acţionari ruşi şi caredeţine cel mai mare producător de aluminiu, Alro Slatina (ALR),intenţionează să-i transfere firmei Alum Tulcea (BBGA), pe care ocontrolează de asemenea, operaţiunile miniere de bauxită din SierraLeone, cu o producţie anuală de circa 1,4 milioane de tone.

Sierra Leone este un stat din vestul Africii recunoscut pentruresursele de diamante, oxid de titan şi bauxită. Tranzacţia depeste 25 mil. dolari este una dintre puţinele în care o companielocală cumpă­ră operaţiunile din străinătate ale companiei-mamă şivine să întărească operaţiunile desfăşurate de grup în România.

"Dacă propunerea va fi aprobată de acţionari, structura legală agrupului va reflecta structura integrată vertical a operaţiunilordin România", spun reprezentanţii Vimetco. Alum urmează săachiziţioneze firma Global Aluminium Limited, care deţineoperaţiunile miniere de bauxită din Sierra Leone, tranzacţiefinanţată parţial printr-un credit de la Raiffeisen de 25 mil. $.Transferul vine în contextul în care Alum îşi procură principalamaterie primă, bauxita, de la minele din Sierra Leone ale Vimetcoşi care alimentează mai departe combinatul din Slatina cu aluminăpentru producţia de aluminiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO