Burse - Fonduri mutuale

Vineri se încheie Fidelis, a 12-a ediţie: până acum micii investitori au împrumutat statul cu 478 mil. lei şi 216 mil. euro

Vineri se încheie Fidelis, a 12-a ediţie: până acum...

Autor: Liviu Popescu

Ulterior închiderii titlurile de stat Fidelis, pentru care investitorii de retail primesc dobânzi de până la 7,3% pe an în lei şi 5,45% pe an în euro, vor ajunge la BVB.

Cu două zile – 27 şi 28 iulie – rămase din perioada de subscriere de titluri de stat Fidelis, prin care Ministerul Finanţelor vinde micilor investitori instrumente de venit fix cu dobânzi de până la 7,3% în lei şi 5,45% în euro pe an, investiţiile micilor investitori până acum sunt de 478 mil. lei şi 216 mil. euro, arată datele agregate de ZF din platformele brokerilor. Aşadar un total de 1,5 mld. lei.

Investitorii de retail manifestă un apetit ridicat pentru tranşa în euro, în special pentru cea cu scadenţa în august 2028 şi cu o dobândă de 5,45% pe an. Aceasta avea aseară subscrieri de 135 mil. euro (echivalentul a 672 mil. lei). Oferta se încheie pe 27 iulie iar ulterior titlurile de stat vor fi listate pe BVB, acolo unde oricine le va putea tranzacţiona.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO