Business Construct

Delta Distribution, plus de 15%

24.04.2008, 23:16 21

DISTRIBUITORUL de placi ceramice Delta Distribution, controlat de omul de afaceri Dragos Bonea, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 31,96 mil. lei (8,6 mil. euro), in crestere cu 15% fata de perioada similara a anului 2007.
Delta Distribution mizeaza in acest an pe un avans al afacerilor cu 40-50%, pana la 67 de milioane de euro, pe fondul extinderii ofertei de produse si deschiderii de showroom-uri la Bucuresti, Iasi, Constanta si Pitesti. Investitia pentru deschiderea celor patru unitati se va ridica la 6 mil. euro.
Compania opereaza 27 de magazine si 22 de depozite, situate in Bucuresti, Constanta, Galati, Buzau, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Suceava, Ploiesti, Brasov, Pitesti, Ramnicu Valcea, Craiova, Sibiu, Timisoara, Arad, Oradea, Cluj, Baia Mare si Targu Mures. Delta Distribution comercializeaza placi ceramice, cu o pondere de 65% in totalul vanzarilor, precum si adezivi, chituri si profile pentru montajul placilor ceramice, produse ce reprezinta 10% din cifra de afaceri.
Totodata, firma este distribuitor de obiecte sanitare, baterii si mobilier de baie, cu o pondere de 12% in totalul vanzarilor, alaturi de cazi si cabine cu hidromasaj, saune sau piscine, ce ocupa 13% din vanzari. Delta Distribution a avut anul trecut o cota de 12% pe segmentul placilor ceramice, aceasta urmand sa creasca in 2008 pana la 15%, in contextul in care piata va avansa cu 15-20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO