Business Construct

Efectele crizei: Constructorii se lupta pe licitatiile de scoli

28.04.2009, 13:29 19

Peste 50 de companii de constructii s-au luptat in februarie pentru reabilitarea a 35 de scoli din Capitala, in cadrul unui contract cofinantat de Banca Europeana de Investitii (BEI), semnat in 2003, dupa ce in 2006, cand a fost organizata prima licitatie au fost doar doi ofertanti. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Criza de pe piata imobiliara a determinat firmele de profil sa participe si la astfel de licitatii, considerate mai putin profitabile, pentru a mentine forta de munca.

Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) se asteapta ca si la urmatoarele licitatii, care vor avea loc in aprilie-mai, sa vina un numar ridicat de constructori. Toate companiile care au participat la licitatiile din februarie 2009 au fost companii romanesti. Niciuna din cele 102 scoli din Capitala, care urmau sa fie reabilitate in urma contractului de finantare cu BEI nu este terminata in intregime, iar licitatiile pentru restul lucrarilor de reabilitare au fost reluate intr-o prima transa, in luna februarie anul acesta.
"Conditiile de participare au fost reduse la jumatate fata de valoarea estimata a contractelor, cele mai importante criterii de selectie fiind de aceasta data experienta in lucrari similare si cifra de afaceri a companiei din ultimul an", au declarat reprezentantii PMB. La licitatiile din februarie 2009 au fost scoase la licitatie 35 de scoli, in vreme ce alte 19 scoli, cuprinse in 8 pachete, urmeaza sa fie atribuite prin licitatii in aceasta luna si luna viitoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels