Business Construct

FCC Construcción, afaceri de 120 mil. euro în acest an

27.10.2010, 23:34 32

Afacerile din România ale firmei FCC Construcción ar puteastagna în acest an la nivelul din 2009, de 120 de milioane de euro,în condiţiile în care subsidiara companiei spaniole de construcţiia finalizat unele proiecte anterioare, iar în 2010 nu a contractataltele noi.

"Am avut afaceri de 120 mil. euro în 2009, iar în acest an estimămcă vom înregistra un nivel similar, în con­di­ţiile în care amfinalizat proiecte anterioare şi nu au fost organizate licitaţiinoi", a decla­rat directorul general al subsidiarei din România aFCC Construcción, Sébastien Picaut. Compania a finalizat anultrecut patru contracte, care au prevăzut reabilitarea a peste 150kilometri de drumuri, iar în prezent lucrează, în diferiteconsorţii, la tronsonul Mogoşoaia şi Otopeni al centurii Capitalei,segmentul de autostradă Timişoara - Arad, centura Aradului, centuraConstanţei şi pasajul Basarab din Bucureşti. FCC are semnat şi uncontract de reabilitare de drumuri, pe segmentul Dej - Baia Mare,dar proiectul nu a fost pornit din cauza lipsei finanţării.Compania spaniolă este implicată şi în construirea podului de pesteDunăre, dintre Calafat şi Vidin, prin filiala din Bulgaria. FCCConstrucción, cel mai mare constructor din Spania în 2009, estecontrolat de grupul spaniol FCC, prezent în România şi prinsubsidara Alpine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24