Business Construct

Fortim Trusted Advisors: Investiţiile imobiliare din T1/2023 depăşesc 153 milioane euro, în creştere cu 72%, dar volumul tranzacţiilor este mai mic decât în perioada similară din 2022; primul loc este ocupat de segmentul industrial

Fortim Trusted Advisors: Investiţiile imobiliare din...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2023, 10:47 211

Investiţiile imobiliare din primul trimestru 2023 depăşesc 153 milioane euro şi sunt mai mari cu 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei analize realizate de Fortim Trusted Advisors, membră în Alianţa BNP Paribas Real Estate, cel mai performant sector fiind cel industrial, cu aproximativ 72 milioane de euro, din care 60 milioane euro într-o singură tranzacţie.

“În primele trei luni din 2023, observăm  o creştere semnificativă de 72% în valoarea proprietăţilor comerciale tranzacţionate, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022. Cu toate acestea, volumul primului trimestru din 2023 se situează sub media trimestrială înregistrată în anul 2022, an marcat de un record în investiţiile imobiliare”, a declarat Nicolae Ciobanu, Managing Partner - Head of Advisory la Fortim Trusted Advisors.

În ceea ce priveşte distribuţia tranzacţiilor, cele mai multe s-au înregistrat în domeniul birourilor, dar la valori mai mici, între 1,5 milioane euro şi 21 milioane de euro.

”Pe segmentul industrial, o singură tranzacţie majoră de tip sale-leaseback, cu o suprafaţă totală de aproximativ 100.000 metri pătraţi şi o valoare estimată la peste 60 milioane euro, a reprezentat circa 47% din totalul investiţiilor din România. Aceasta a condus la o poziţionare pe primul loc a segmentului industrial’’.

Pe segmentul industrial, s-au realizat în total patru tranzacţii, cu valori pornind de la 1,2 milioane euro.

Investitorii au cumpărat spaţii industriale cu o suprafaţă totală de peste 130.000 mp, cu terenuri aferente pe care se mai pot dezvolta ulterior, în Arad, Bragadiru, 1 Decembrie, Timişoara şi Dragomireşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO