Business Construct

Gold Plaza Baia Mare, ultimul mall al anului

27.10.2010, 23:45 68

Gold Plaza din Baia Mare este ultimul mall care va fi inauguratîn acest an, în patru noiembrie, proiectul urmând să cuprindăaproximativ 100 de chiriaşi care vor ocupa o suprafaţă închiriabilăde 30.000 de metri pătraţi. Printre operatorii care vor deschidemagazine în cadrul mallului se numără Cora, Cinema City, C&A,New Yorker, Deichmann sau Domo, dezvoltatorii afirmând că cerereapentru spaţii a fost mai mare cu 20% decât disponibilul în cadrulmallului.

Proiectul este dezvoltat de către compania maghiară Futureal şi vaintra în proprietatea fondului austriac de investiţii Immofinanz.Ca urmare a finalizării acestui proiect, Immofinanz va ajunge sădeţină patru centre comerciale în România (Gold Plaza, ArmoniaArad, Polus Cluj şi Euromall Piteşti), la fel ca omul de afaceriIulian Dascălu, proprietarul proiectelor Iulius Mall din Iaşi,Timişoara, Suceava şi Cluj. Finanţarea mallului Gold Plaza a fostasigurată printr-un credit de 70 de milioane de euro obţinut de labanca MKB, investiţia totală fiind estimată la 97 mil. euro.Serviciile juridice pentru dezvoltarea proiectului au fostasigurate de avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, în timpce agentul de închiriere a proiectului este firma ColliersInternational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO