Business Construct

GTM are 120 mil. euro pentru investitii

GTM are 120 mil. euro pentru investitii
28.06.2007, 20:18 19

Compania spaniola de constructii GTM va investi in urmatorii trei ani circa 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor pe piata romaneasca. GTM va repartiza circa 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte rezidentiale pe piata romaneasca si circa 60 de milioane de euro pentru derularea unor proiecte in sistem public-privat. "Romania este una dintre cele mai interesante tari din Europa Centrala si de Est. Piata imobiliara este principala noastra tinta pe piata romaneasca. In prezent, cautam terenuri pentru dezvoltare unor proiecte rezidentiale, prin subsidiara locala Insule Group", a declarat Javier Cirac, CEO in cadrul GTM. Compania isi va focusa investitiile pe trei arii de business: dezvoltari de proiecte imobiliare, proiecte de constructii in care sunt specializati si noi oportunitati de investitii, cum sunt proiectele in sistem public-privat. GTM a semnat un parteneriat strategic cu firma Brico Group din Galati, specializata in derularea de lucrari civile si industriale, precum si cu firma de consultanta in inginerie structurala Arup Studio.
In urma acestui parteneriat, GMT va incepe constructia unui centru de afaceri la Galati, proiect in valoare de 6,3 milioane de euro.
Compania ia in considerare formarea unor noi parteneriate in masura in care va fi nevoie pentru a participa la viitoare proiecte. GMT, cu sediul central la Madrid, va inaugura anul acesta un birou la Bucuresti, dupa ce a deschis reprezentante la Londra, Lisabona, Stockholm si Andorra. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 180 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24