Business Construct

Heberger Constructii: Piata imobiliara creste normal

Heberger Constructii: Piata imobiliara creste normal
28.02.2008, 14:16 86

Heberger Constructii, filiala locala a grupului german Heberger, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 65 mil. euro, in crestere cu circa 30% fata de anul trecut, in conditiile in care piata imobiliara da semnale de incetinire.
Germanii de la Heberger, care au construit proiectele Bucharest Business Park si Bucharest West, afirma ca piata imobiliara va intra anul acesta pe un ritm normal de dezvoltare, dupa o perioada in care a inregistrat cresteri record.
"Unele proiecte care au fost anuntate vor suferi amanari severe, iar piata imobiliara locala nu va mai creste la fel de mult cum era anticipat in unele studii, dar nu se poate vorbi de o scadere a pietei, doar despre o crestere normala a pietei", a declarat Claus Kegel (foto), director general al Heberger Constructii.
Piata locala va mai inregistra cel putin doi ani de crestere, urmand ca ulterior sa se inregistreze o incetinire a ritmului de dezvoltare.
"Pentru noi criza imobiliara de pe pietele din Occident nu va avea niciun impact. Avem un portofoliu destul de mare de lucrari pentru anul acesta si primul trimestru din 2009. Estimez doi ani de crestere pentru businessul nostru, urmand ca in 2010 sa urmeze o consolidare", explica Kegel.
Heberger a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 45 mil. euro, sub nivelul anticipat de 50 mil. euro, din cauza intarzierii a doua proiecte care nu au primit avizul de constructie la timp.
Compania a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2004, cand a semnat un contract cu cehii de la Portland Trust pentru construirea proiectului Bucharest Business Park. Ulterior, Heberger a continuat parteneriatul cu Portland Trust si construieste proiectul logistic Bucharest West, care se afla langa autostrada Bucuresti-Pitesti.
Un alt contract al companiei este constructia proiectului rezidential Residenz din localitatea Chitila, dezvoltat de un joint-venture format din Tiriac Holdings si compania germana LEG.
Heberger intentioneaza sa investeasca in propriul proiect imobiliar in acest an.
"Sunt intr-un proces de finalizare a unui acord pentru dezvoltarea unui proiect industrial de marime medie intr-un oras din centrul tarii. Insa deocamdata nu putem da mai multe detalii", precizeaza Kegel.
Heberger Constructii SRL apartine grupului Heberger, cu sediul in Schiffenstadt, Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO