Business Construct

Preţul mediu al apartamentelor a ajuns în februarie la 1.080 euro/mp. Clujul este liderul locuinţelor scumpe

Preţul mediu al apartamentelor a ajuns în februarie la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.03.2017, 00:05 2481
Timişoara a înregistrat în februarie cea mai mare creştere în rândul oraşelor mari din ţară la preţul locuinţelor, cu un avans de 0,9%, de la 1.030 la 1.039 de euro pe metru pătrat, potrivit indexului imobiliare.ro
 
În alte oraşe mari din ţară, precum Bra­şov, Constanţa, Cluj-Napoca şi chiar Ca­pitala, trendul a fost de creştere sau de scădere cu 0,2%.
 
„Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma me­die solicitată de pro­prietari pentru apar­­­ta­mentele scoase la vânzare la nivel naţional (noi şi vechi) a consemnat o creştere de 1,5% (în februarie faţă de ianuarie - n. red.), de la 1.064 de euro pe metru pătrat util la 1.080 de euro pe metru pătrat util“, se arată în raportul făcut de site-ul Imobiliare.ro.
 
Faţă de februarie 2015, creşterea preţului mediu este de 6,4%. În principal, tendinţa este de temperare a ritmului de creştere a preţurilor faţă de 2016, autorii raportului notând că „rămâne de văzut dacă trendul se va menţine în lunile ce urmează“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24