Business Construct

ING RED, investitii de 600 mil. euro

24.04.2008, 23:18 11

ING Real Estate Development (ING RED), divizia de dezvoltare imobiliara a grupului olandez ING - unul dintre cei mai mari dezvoltatori din lume, are in plan investitii de cel putin 600 mil. euro in Romania, echivalentul a circa 5% din bugetul consolidat de 12 miliarde de euro al companiei.
Portofoliul ar urma sa fie compus din spatii rezidentiale in proportie de aproximativ 40%, retail 40%, restul urmand a fi impartit intre dezvoltari logistice si de birouri, in functie de oportunitatile pietei.
"Ne uitam mai mult in afara Bucurestiului decat in Capitala, deoarece in provincie este mai mult realism. Sunt doua proiecte in afara Bucurestiului care ar putea fi incepute in acest an, unul comercial si unul rezidential care va cuprinde si spatii de retail, care implica o investitie cumulata de 60 mil. euro", a declarat Siep Hoeksma, country manager ING RED
Compania este interesata si de parteneriate cu companii prezente deja pe piata locala. Grupul olandez ING este prezent pe piata locala si prin divizia de investitii, care a facut anul trecut prima achizitie in Romania, preluand galeria comerciala a proiectului Felicia Shopping Center din Iasi, pentru 40 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels