Business Construct

Intarziere: Deschiderea Sun Plaza se amana pentru 2010

Intarziere: Deschiderea Sun Plaza se amana pentru 2010
23.09.2009, 14:58 44

Dezvoltatorii celui mai mare proiect comercial din sudulCapitalei, Sun Plaza, au decis sa amane din nou deschidereamallului, pana in primavara lui 2010, dupa ce in ultimele luni aupromovat puternic inaugurarea, anuntand ca sigura data de 29octombrie. Astfel, cu exact doua luni inainte de inaugurareaanuntata, companiile Sparkassen Immobilien si EMCT, dezvoltatoriimallului de 200 de milioane de euro din cartierul bucuresteanBerceni, amana deschiderea centrului comercial. Printre cei maimari chiriasi ai Sun Plaza se numara retelele Cora, BauMax,Mobexpert si Flanco. Mallul are o suprafata inchiriabila de 80.000de metri patrati, in care este inclusa si o cladire de birouri careva fi livrata intr-o faza ulterioara. La jumatatea anului, MichaelRichard, directorul general al EMCT, declara pentru ZF ca suntretaileri care intarzie semnarea contractelor din cauza problemelorde finantare ca urmare a contextului dificil din piata.

Dezvoltatorul mizeaza pe un nivel al vanzarilor anuale de 400 demilioane de euro in Sun Plaza. Prin devansarea calendaruluideschiderii mallului din Berceni cu cinci luni, proiectul ar puteagenera pierderea unor vanzari de cateva zeci de milioane de eurodoar in hipermarketul Cora, potrivit estimarilor ZF.

Initial, in momentul demararii proiectului, dezvoltatorulplanifica finalizarea acestuia in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels