Business Construct

Lafarge pariaza pe agregate si betoane

24.04.2008, 23:17 19

GRUPUL FRANCEZ Lafarge va finaliza la sfarsitul acestui an investitii de circa 125 mil. lei (35 mil. euro) pentru dezvoltarea diviziei de agregate si betoane atat prin achizitii, cat si prin deschiderea unor noi statii de betoane, in cadrul unui program inceput anul trecut. De altfel, francezii au achizitionat recent producatorul de betoane GHM Mixbeton Cluj-Napoca si vor continua programul de extindere in cursul acestui an.
"Activitatea de agregate si betoane Lafarge in Romania urmareste cresterea organica odata cu cresterea pietei de constructii. In perioada 2007-2008 investitiile bugetate pentru aceasta divizie sunt de aproximativ 125 de milioane de lei", au declarat reprezentantii Lafarge.
Grupul francez activeaza pe piata de agregate si betoane prin intermediul mai multor firme, printre care se numara Lafarge Agregate si Betoane - listata pe RASDAQ - , Lafarge Comnord, Lafarge Betoane sau Cariere Plus. Lafarge este prezent cu divizia de agregate si betoane mai mult in jumatatea sud-estica si de nord a tarii, unde detine 14 statii de betoane, 8 cariere, 6 balastiere si un depozit de agregate la Bucuresti, potrivit ultimelor date disponibile. Capacitatea anuala a Lafarge se situeaza la nivelul de 5 milioane de tone de cariera si de balastiera, in timp ce activitatea de betoane este concentrata pe pietele din Bucuresti, Iasi, Constanta, Ploiesti, Braila si mai nou in Cluj.
Piata de agregate se ridica la sfarsitul anului trecut la circa 50 mil. tone, in crestere cu 10% fata de 2006, datorita cresterii numarului de proiecte de infrastructura sustinute de stat si a rentabilitatii ridicate a investitiilor imobiliare. Cei mai importanti jucatori de pe piata de agregate sunt Carpat Agregate, Strabag, Grandemar, Tarmack sau Holcim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24