Business Construct

Macon are banii pentru o nouă achiziţie

Macon are banii pentru o nouă achiziţie
30.06.2010, 14:34 62

Producătorul de materiale de construcţii Macon Deva, deţinut defondul de investiţii polonez Enterprise Investors, se află îndiscuţii pentru achiziţionarea unui producător de BCA, în paralelcu pregătirea unei investiţii de la zero, precum şi a unei companiide construcţii. Termenul maxim stabilit pentru construirea celeidea treia fabrici sau achiziţia unui alt jucător este 2012.

Enterprise Investors, care a investit pănă în prezent peste 105mil. euro în Macon, intenţionează să deruleze exitul în 20132014,după ce a făcut prima achiziţie în 2006. Macon deţine în prezentpoziţia de lider pe BCA, cu două unităţi de producţie la Deva (în2006) şi Oradea (în 2008), însă mai are trei divizii prefabricatedin beton, var şi teracotă.

"După finalizarea reorganizării operaţionale a Macon Grup, caurmare a achiziţiei în 2008 a Simcor Grup, strategia pe termenmediu (20102013) urmăreşte consolidarea poziţiei pe piaţa locală,incluzănd astfel dezvoltarea principalelor linii de business aleMacon Grup", spune Marius Marin, CEOul grupului Macon. Strategiacompaniei prevede ca pănă la sfărşitul lui 2012 să construiască sausă achiziţioneze a treia unitate de producţie, în zona de est sausudest a Romăniei, care nu este acoperită în prezent de Macon.

Valoarea unei investiţii de la zero ar putea să ajungă la circa2030 mil. euro, dacă luăm în calcul proiectele care sau derulatpănă acum pe această piaţă, iar în cazul unei achiziţii valoarea arputea creşte, pentru că sunt preluate brandul şi cota de piaţă.

În paralel cu negocierile de achiziţie a unui producător de BCA,Macon ia în calcul achiziţia unei companii de construcţii care săse integreze în divizia de prefabricate din beton (elementeprefabricate pentru drumuri şi poduri, stălpi pentru liniielectrice aeriene, elemente prefabricate pentru construcţii civileşi industriale şi tuburi de rezistenţă şi canalizare), fără a oferialte detalii.

Pentru divizia de var, planurile companiei prevăd creştereaproducţiei de la unitatea de la TărguJiu cu circa 40% pănă lasfărşitul primului semestru din 2011.

Compania va investi în perioada 20102013 peste 16 mil. euro înextinderea celor patru divizii ale sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO