Eveniment

Ministerul Familiei, depre situaţia dezastruoasă de la Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei: Nu s-au făcut investiţii de 30 de ani. Complexul se află într-un proces de dezvoltare a infrastructurii

Terenurile de fotbal şi rugby au fost modernizate, dar nu şi tribuna terenului de rugby, care este în continuare într-o stare avansată de degradare.

Terenurile de fotbal şi rugby au fost modernizate, dar nu şi tribuna terenului de rugby, care este în continuare într-o stare avansată de degradare.

Autor: Roxana Petrescu

17.05.2024, 08:20 561

Reprezentanţii Com­plexu­lui Cultural-Sportiv Studenţesc Tei (CCSS Tei), din sectorul 2, şi ai Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, instituţia în subordinea căreia să află această bază, au reacţionat la informaţiile publicate de Ziarul Financiar la mijlocul lunii martie. Ambele părţi spun că situaţia deplorabilă în care se află multe zone din incinta complexului este cauzată de lipsa de investiţii din ultimii 30 de ani, dar că lucrurile se vor schimba, din 2022 fiind reluate proiectele. Până acum, cele mai vizibile investiţii sunt acoperirea unor guri de canalizare cu nişte plăci de beton, plasarea unor toalete ecologice în faţa vechilor puncte sanitare, care însă nu au fost refăcute, ci doar vopsite pe dinafară în unele cazuri, sau plantarea gazonului pe terenul de rugby.

Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc (CCSS) Tei s-a înfiinţat în structura Ministerului Învăţământului în 1952, fiind conceput ca tabără estivală pentru studenţi şi cadre didactice. În prezent, Complexul Cultural-Sportiv Studenţesc Tei este o instituţie publică, în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse (PSD), cu finanţare din bugetul propriu şi subvenţii de la bugetul de stat. Complexul se află într-una dintre cele mai scumpe zone din Bucureşti, preţul proprietăţilor din jur, cum este cazul proiectului ONE Verdi Park, fiind de peste 3.000 de euro pe metrul pătrat. Complexul are deschidere la Lacul Tei.

În primăvara aceastui an, ZF a scris un reportaj despre situaţia precară în care se află spaţiul. La acel moment, gunoaiele erau peste tot, toaletele în paragină, marginea lacului era invadată de mizerii, pontoanele erau pline de fiare vechi, iar guri de canalizare acoperite precar cu nişte lemne riscau să devină sursa unor tragedii. Între timp, câteva lucruri s-au schimbat, deşi în continuare aspectul general al locului este departe de a fi la potenţialul său maxim. „CCSS Tei se află într-un proces de dezvoltare a infrastructurii proprii prin planurile de investiţii pro­puse anual, în limita bugetului apro­bat de către ordona­torul principal de credite”, spune Natalia Elena Intotero, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, într-un răspuns pe care instituţia l-a trimis către Ziarul Financiar. Ministerul este de fapt instituţia în subordinea căreia să află CCSS Tei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro