Business Construct

Prabusire: Businessul cu beton al Lafarge, in picaj

Prabusire: Businessul cu beton al Lafarge, in picaj
23.09.2009, 15:10 30

Vanzarile diviziei de agregate si betoane a grupului francezLafarge au scazut in primele sase luni ale acestui an cu peste 40%in volum, iar prognoza pentru sfarsitul anului arata o scadere cupana la 50%, potrivit declaratiilor lui Bruno Roux, directorulgeneral al Lafarge Agregate Betoane.

"Este cu siguranta cea mai drastica scadere din ultimii cinciani de zile pe piata din Romania. Asteptam demararea lucrarilormajore de infrastructura, care inca intarziere in ciuda anunturilordin partea autoritatilor. Lucrarile din infrastructura ar puteacompensa scaderea cererii din sectorul imobiliar, unde apreciez ointarziere a revenirii cererii", a explicat Roux.

Compania a inregistrat in 2008 afaceri de circa 47,9 mil. euro,in timp ce profitul a fost de 4 mil. euro, potrivit datelorMinisterului de Finante. Divizia Lafarge a livrat de la inceputulanului materie prima catre doar doua proiecte de infrastructura,respectiv reabilitatea caii ferate intre Bucuresti si Constanta sia celei dintre Ploiesti si Predeal.

"Incercam sa nu facem disponibilizari, cu toate ca de lainceputul anului am sistat temporar productia la aproximativ 20%dintre unitatile diviziei. Personalul fie a fost trimis in somajtehnic, fie relocat la alte unitati, iar cei care au refuzatrelocarea au fost integrati in echipa de paza a sitului deexploatare", a adaugat Roux.

Directorul diviziei Lafarge a mai precizat ca investitiilegrupului pe sectorul de agregate si betoane in Romania sunt incontinuare inghetate, prin-tre proiectele anuntate anteriornumarandu-se si achizitia unor companii locale de profil. Roux aprecizat insa ca grupul Lafarge ar putea realiza investitii chiarsi in aceasta perioada, in functie de oportunitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels