Business Construct

Proprietarul Opera Center se extinde in provincie

29.11.2007, 02:26 45

FONDUL de investitii austriac CA Immo New Europe, proprietarul cladirilor de birouri Opera Center si Bucharest Business Park, va investi 100 mil. euro in dezvoltarea unui centru comercial la Sibiu.
Mall-ul de la Sibiu face parte dintr-un program mai amplu de investitii derulat cu dezvoltatorul local Oasis, care presupune dezvoltarea mai multor centre comerciale in provincie.
In ultimii trei ani, Oasis a construit peste 40 de centre comerciale in Romania, pentru companiile germane Kaufland si Plus.
Centrul comercial din Sibiu va fi dezvoltat pe un teren in suprafata totala de 220.000 mp, situat in zona de nord a orasului si va avea o suprafata utila de 80.150 mp. Constructia proiectului a fost inceputa de curand si urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele 12-15 luni.
"In baza experientei acumulate in orase comparabile, Sibiul ofera un potential comercial corespunzator unei suprafete de circa 250.000 mp pana la 300.000 mp, din care in prezent sunt materializati abia circa 80.000 mp in sudul si vestul orasului. Pana la ora actuala, nordul orasului nu este valorificat din punct de vedere comercial, cu toate ca zona prezinta o densitate a populatiei ridicata. Aici, noul centru comercial intalneste un potential considerabil de cerere", afirma reprezentantii CA Immo.
Investitorul austriac a intrat pe piata din Romania in anul 2003 prin achizitia cu circa
29 mil. euro a imobilului de birouri Opera Center 1, dezvoltat de compania Portland Romania. Un an mai tarziu CA Immo a cumparat Opera Center 2, iar in 2005 Bucharest Business Park, un proiect de 35.000 mp, achizitionat pentru circa 50 mil. euro.
In Bucuresti, compania a mai dezvoltat in parteneriat cu firma Avrig 35 imobilul Charles de Gaulle Plaza, pe care l-a vandut anul trecut fondului GLL Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO