Business Construct

Salariile din industria mobilei au crescut cu 10% în ultimul an

Salariile din industria mobilei au crescut cu 10% în...

Autor: Roana Rotaru

26.01.2017, 00:06 842

„E criză de oameni pentru că cei pregătiţi aveau salarii mici şi au plecat în străinătate pe bani mai mulţi.”

Criza de personal pe care o invocă majoritatea producătorilor de mobilă s-a dovedit a fi benefică pentru angajaţii din acest sector, cărora salariul mediu net le-a crescut cu 10% într-un an, depăşind pentru prima dată în luna noiembrie a anului trecut 1.500 lei net, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Criza de personal este în toată economia, mai ales în sectoarele în care salariile nu sunt foarte mari. E criză mai ales de personal calificat pentru că o perioadă de timp acest sector nu a fost atractiv din punct de vedere financiar, iar foarte mulţi din cei care au fost pregătiţi de firme au plecat în străinătate pentru salarii mai bune”, a declarat pentru ZF Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Chiar şi cu o creştere de 10% în perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2016, salariile angajaţilor din producţia de mobilă rămân printre cele mai mici din economie, cu 30% mai mici faţă de salariul mediu net pe economie, care era de 2.172 lei în luna noiembrie a anului trecut, potrivit INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24