Business Construct

Siniat, fosta Lafarge Gips, vrea să construiască o fabrică de gips-carton la Turceni.

Autor: Andreea Neferu

24.10.2012, 14:03 1596

Siniat România, fosta Lafarge Arcom Gips, intenţionează să demareze în luna martie a anului viitor construcţia unei fabrici de gips-carton la Turceni.

“Am ajuns la un acord cu complexul energetic Turceni, care ne va asigura materia primă pentru fabrică, din acest motiv luăm în calcul şi această investiţie”, a declarat Marc-Andre Fritsche, director general al Siniat România.

Producţia în cadrul acestei fabrici va porni cel mai devreme la începutul lui 2015, iar investiţia va fi de câteva zeci de milioane de euro, potrivit reprezentantului Siniat. Construcţia acestei fabrici va fi finanţată de grupul belgian Etex, care şi controlează de altfel Siniat România.

În prezent, compania deţine o fabrică de gips-carton în Bucureşti, cu o capacitate de producţie de circa 17 milioane de metri pătraţi, precum şi o fabrică de tencuieli la Aghireşu, judeţul Cluj, unde se produc circa 50 de kilotone de tencuieli. Circa 35% din producţia fabricilor se exportă pe diverse pieţe balcanice.

Compania a avut anul trecut afaceri de circa 22,6 milioane de euro, iar pentru anul 2012 preconizează o “uşoară” creştere. Siniat România estimează o cotă de piaţă de circa 24% pe plăcile de gips-carton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO