Business Construct

Stiri: Multistar Prod investeste 12 mil. euro intr-o noua fabrica

Stiri: Multistar Prod investeste 12 mil. euro intr-o noua fabrica
31.05.2007, 20:08 36

Compania oradeana Multistar Prod SRL, producatorul materialelor de constructii Adeplast, va investi intre 8-12 milioane de euro intr-o noua capacitate de productie de mortare la Ploiesti, care va fi situata pe un teren de circa 5-6 hectare.
Compania intentioneaza sa vanda in urmatoarele doua luni circa 49% din actiuni unui fond de investitii pentru a face fata mediului concurential de pe piata de materiale de constructii.
In cazul in care negocierile cu fondurile de investitii nu vor fi finalizate, compania ia in considerare listarea la bursa.
"Mediul concurential solicita raspunsuri concrete la solicitarile pietei, situatie care a determinat o concentrare a capitalului companiei. De aceea, in cursul lunii trecute am preluat intregul pachet de parti sociale, devenind actionar unic, ceea ce va permite,
in primul rand, luarea deciziilor strategice
in mod rapid", a declarat Marcel Barbut, directorul general al Multistar Prod. Marcel Barbut, care detinea un pachet de 60%, a devenit luna trecuta actionar unic al companiei oradene Multistar Prod, dupa ce a preluat restul de 40% din actiuni. Reprezentantii companiei nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.
Compania estimeaza pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri de minimum 40% pentru anul acesta pana la circa 41 de milioane de euro. "Fabrica de la Oradea si-a marit capacitatea de productie fata de anul trecut cu 50%. Practic, fabrica a fost planificata de la inceput pentru aceasta capacitate si s-a completat cu ceea ce a fost nevoie de la an la an, acum fiind atinsa capacitatea maxima, fiindca noi producem si vindem sezonier", spune Barbut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO