Business Construct

Un început de an optimist

Autor: Cristi Moga

27.03.2011, 23:59 25

Anul în construcţii începe de regulă prin luna martie, cândşoferii renunţă la cauciucurile de iarnă, iar betonul poate fiturnat în siguranţă.

Dacă la începutul anului 2010 jucătorii din construcţii nupăreau prea nerăbdători să se încălzească vremea, anul acesta aumotive să spere la zile cu soare, în condiţiile în care acalmia dinultimii doi ani pare să se termine.
Pentru primul număr din acest an, revista Business Construct afăcut o selecţie a proiectelor de infrastructură şi construcţiicivile care vor ţine capul de afiş în 2011 şi au reieşit investiţiide aproape două miliarde de euro a căror finalizare este programatăpentru acest an.
Cum se va îmbunătăţi traiul după aceste proiecte? Un drum maiscurt cu trenul până la mare, o legătură rutieră mai bună întresudul Capitalei şi Piaţa Victoriei, malluri noi în Bucureşti,Constanţa sau Craiova, două staţii noi de metrou în Capitală, undeîntr-un final ar trebui terminată şi Biblioteca Naţională, în timpce bănăţenii vor avea autostradă între principalele oraşe -Timişoara şi Arad.
Cum spuneam şi în numărul precedent, Bucureştiul şi ţara seschimbă, dar importante sunt priorităţile fiecăruia dintrenoi.
În urmă cu patru-cinci ani, reconstrucţia fostului stadion LiaManoliu a devenit o prioritate. Acum, în ciuda contrelor politice,finalizarea acestui stadion este mai aproape ca niciodată. El nu vada însă "de mâncare" direct oamenilor. Câteva sute de angajaţi auavut însă de lucru pentru construirea lui, iar alte câteva zeci,poate chiar sute, se vor ocupa de administrarea şi operarealui.
Cine a fost la un meci sau la un concert pe mega-stadioaneledin Europa îşi dă seama că o asemenea investiţie are o contribuţiesemnificativă la realizarea unui spectacol. Din nou, unii s-argrăbi să spună: de spectacol ne arde nouă? Cu siguranţă spectacolulşi vizi­bilitatea oferită de o asemenea investiţie contribuie laîntărirea optimismului. Să aveţi un an bun, cu proiecte importante,care să justifice optimismul din aceste săptămâni!

Cristi Moga, redactorul-şef al BUSINESS Construct

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24