Business Construct

Vanzarile KOber pe primul trimestru, similare cu cele estivale

Vanzarile KOber pe primul trimestru, similare cu cele estivale
28.06.2007, 20:16 57

Producatorul de lacuri si vopsele Kober din Piatra-Neamt, unul dintre primii jucatori de pe piata de profil, a realizat in primul trimestru vanzari similare cu cele din timpul verii. Practic, vanzarile de lacuri si vopsele au inregistrat un avans de 31% fata de aceeasi perioada a anului precedent. "Evolutia pozitiva a vanzarilor inregistrata in primul trimestru din 2007 a fost determinata in principal de cresterea inregistrata de sectorul de constructii si iarna blanda, care a permis derularea la "cote de vara" a lucrarilor de constructii", a declarat Stefan Barna, directorul de strategie al Kober.
Compania estima la inceputul anului un ritm de crestere a cifrei de afaceri de 25%, pana la circa 48 de milioane de euro, insa avand in vedere dinamica vanzarilor din primul trimestru, previziunile ar putea fi depasite. Compania a lansat la inceputul acestui an doua game noi de produse, odata cu maturizarea pietei. Una dintre game, Kober Professional, este dedicata firmelor de constructii si echipelor de profesionisti si cuprinde intreaga gama de lacuri si vopsele necesara pentru constructia sau renovarea unei constructii, si gama Decoral, care cuprinde
produse cu efect stucco veneziano, precum si produse cu efect in relief destinate obtinerii unor decoratiuni rafinate.
Kober a achizitionat anul trecut cu circa 580.000 de euro sectia Melana 5 de pe platforma chimica Savinesti, amplasata langa Piatra-Neamt, in care va investi circa 12-15 milioane de euro pentru a dezvolta una dintre cele mai mari capacitati de productie din industria de lacuri si vopsele din Romania, cu o productie anuala de peste 120.000 de tone.
Fabrica de pe platforma Savinesti are o suprafata de 16.000 de metri patrati, Kober urmand sa dezvolte o activitate de productie de rasini, produse decorative (grunduri, vopsele si emailuri), precum si vopsele pulberi.
Kober dispune in prezent de o unitate de cercetare si productie specializata in lacuri si vopsele in Turturesti (langa Piatra-Neamt), o capacitate de productie de centrale termice in Vaduri (in apropiere de Piatra-Neamt) si o unitate de productie de componente electronice in Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO