Business Construct

ZF LIVE. Victor Căpitanu, ONE United: Raportat la salariul mediu, preţul apartamentelor este cel mai mic din istoria recentă a României VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

11.05.2024, 11:55 6353

„Preţurile sunt cele mai mici din istoria recentă a României. Raportat la puterea de cumpărare, accesibilitatea apartamentelor este cea mai mare din ultimii 20 de ani. Acum îţi trebuie doar şase ani de salarii medii ca să cumperi un apartament mediu”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO ONE United, la ZF LIVE.

Victor Căpitanu, co-CEO al dezvoltatorului imobiliar ONE United, este de părere că preţurile apartamentelor, raportat la puterea de cumpărare, sunt cele mai mici din ultimii douăzeci de ani. În prezent un apartament poate fi cumpărat în şase ani de salarii medii.

 „Perioada 2007-2008 au fost doi ani atipici, speculativi, care nu sunt normali şi n-ar fi trebuit să existe. Atunci a fost exagerat, nu e normal să ai nevoie de 30 de ori salariu ca să cumperi un apartament. Media în Europa Centrală şi de Est este cam de zece ori” a mai declarat Victor Căpitanu în cadrul emisiunii ZF Live realizată cu sprijinul Orange Business.

Comparativ, în urmă cu 17 ani, un apartament mediu putea fi cumpărat în 30 de ani de salarii medii, o anomalie, potrivit lui Victor Căpitanu. Raportat la media europeană, piaţa imobiliară locală este printre cele mai accesibile. La nivelul Europei Centrale şi de Est, media este de zece ani de salarii medii pentru achiziţionarea unui apartament, a mai explicat co-CEO-ul ONE.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO